Pe 13.12. 04:32
Nimipäivä: Seija

Etusivu
Harrastukset
Ajankohtaista
Lemmikit
Viihde
Pelit
Tunnilla
Pelit
Tunnilla
Keskipohjanmaa

AjankohtaistaKilpailuMini GepardiKp24

Jannika B - takaisin kansan tietoisuuteen
Idolsista tutulla Jannika Bergrothilla on vauhti päällä. OMG Kokkolan markkinointipuolen kesätyöntekijä julkaisi hiljattain sinkun, seuraavaksi tavoitteissa on levytyssopimus ja pitkäsoitto. Kuva: Päivi KarjalainenJannika B:lla ei ollut bändiä kaksi kuukautta sitten – nyt kädessä on debyyttiskinkku
Takaisin kansan tietoisuuteen  

 
 

OMG Kokkolan markkinointipuolella kesätyönsä jo aikoja sitten aloittanut Jannika Bergroth istuu kahvitauolla. Viikon viimeisen työpäivän kello näyttää lukemia 9.34. Idols-semifinalistin on aika hengähtää aamuisen puolentoista tunnin työrupeamansa jälkeen.
22-vuotias Jannika on loppusuoralla englanninkielisissä tradenomiopinnoissaan, mutta lopullinen uravalinta on vielä tekemättä. Kiirehtiminen ei juuri nyt kannata, sillä laulajanlahjat, jotka Jannika löysi lukioikäisenä, saattavat tuoda eteen uusia polkuja.
– Ensimmäinen sinkkuni on juuri julkaistu. Se on soinut hyvin ainakin Kokkolan Radio967:ssa, myös Radio Vega on soittanut sitä. Katsotaan, mitä tapahtuu. Sinkku on lähtenyt yhteensä 71:lle radioasemalle, Jannika sanoo.
Jannikan, tai Jannika B:n, kuten hän juuri käyntiin potkaistulla soolourallaan esiintyy, esikoissinkun nimi on So Länge Vi Finns, jonka voi kuunnella Jannikan MySpace-sivuilta. Pienen mittakaavan kädestä käteen -tyyppiseen sinkkumyyntiin ei ole edes lähdetty.
– Kyllä ihan levytyssopimus on tavoitteena. Sen vuoksi yritän lähteä Helsinkiin kiertämään levy-yhtiöitä mahdollisimman pian. Se on varmempi keino kuin pistää ruskea promokirje postiin. Pitääkin yrittää saada joku perjantai vapaaksi töistä, Jannika nauraa.

Hevimuusikoista
on moneksi

Idols-osallistuminen poiki Jannikalle pari keikkatarjousta, mutta oman sinkun levyttäminen oli vielä alkuvuodesta pelkkää haaveilua.
Kaikki muuttui vajaat kaksi kuukautta sitten.
– Tapasin Studio57:n Pasi Kauppisen sattumalta Seurahuoneella. Hän onnitteli Idols-menestyksestäni. Kun kerroin saamistani keikkapyynnöistä, hän lupasi auttaa bändin kokoamisessa. Miehistö oli kasassa viikossa.
Jannikan bändissä kitarassa on Antti Hokkala, bassossa Pasi Kauppinen ja rummuissa Lauri Bexar. Hevipiireistä tutuista muusikoista ainoastaan Hokkala asuu Kokkolan ulkopuolella, Helsingissä.
– Tapasin muut bändin pojat ensimmäistä kertaa 21. huhtikuuta, jolloin esiinnyin Pasin ja Antin säestyksellä hyväntekeväisyysgaalassa Kokkolassa. Kesäksi on sovittu jo kolme muutakin keikkaa.
Jannikan sooloura on edennyt vauhdilla. Keulakuva kertoo, että yhtyeen ykköstavoitteena olikin saada sinkku ulos ennen kesäkuuta, jonka jälkeen radiot ja levy-yhtiöt alkavat vetäytyä kesätauoille.
– Pojat tekivät ensimmäiset biisit heti bändin kokoamisen jälkeen. Valitsin niistä parhaimman sinkulleni. So Länge Vi Finns sai heti jalkani polkemaan tahtia. Se oli hyvä merkki.

Jannika
sanoittaa itse

Jannika laulaa ruotsiksi. Hän myös sanoittaa itse kappaleensa.
– Ajattelin ensiksi englantia, kunnes Pasi ehdotti, että mitä jos laulaisit omalla äidinkielelläsi? Sanatkin syntyivät kuin itsestään, koska kappale oli niin hyvä. Kappale kertoo henkilöstä, joka haluaa palata uniinsa ihastuksensa vuoksi.
So Länge Vi Finns -sinkun äänittäminen passitti Jannikan ensimmäistä kertaa studion kaiuista kuolleeseen laulukoppiin. Hän varautuikin pahimpaan.
– Lähdin sillä periaatteella laulamaan, että makuupussi mukaan, pitkäksi menee... Kaikki sujui kuitenkin paremmin kuin osasin odottaa. Lyhyttä säätämistä vaati ainoastaan oman äänen kuuleminen riittävän lujaa kuulokkeista.
Pasi Kauppinen ja Antti Hokkala viettivät paljon aikaa sinkun miksaamisen ja masteroinnin parissa. Tavoitteena oli tehdä jälkeä, joka vakuuttaa isotkin levy-yhtiöt. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, Jannikan ensimmäinen pitkäsoitto leivotaan Hokkala-Kauppinen-kaksikon tuottamana Alavetelin Studio57:lla.
Jannikalla on oikea bändi, mutta pakettia viedään eteenpäin laulajan nimellä. Tosin sukunimi jouduttiin lyhentämään pelkän alkukirjaimen varaan, koska ”Bergroth on monelle ylitsepääsemättömän vaikea pala lausuttavaksi”.
– Lähdimme tekemään tätä nimelläni, koska moni muistaa minut Idolsista.
Jannika on kansan muistissa ainakin laulajan MySpace-sivujen kävijämäärien perusteella. Kävijälaskuri on hakannut sinkun nettiin laskemisen jälkeen poikkeuksetta useiden satojen ihmisten päiväkohtaisia kävijämääriä.
So Länge Vi Finns on kuultavissa kokonaisuudessaan osoitteessa http://myspace.com/jannikab
Jouni Nikula
KOKKOLA (KP)
 

Viihde
Sturm Und Drang
Kleopatra ei ollutkaan kaunotar
Mangasarjakuvakilpailun voitti Pauliina Högman
Hanna Pakarinen tykkää pohjoisen ihmisistä
Maija Vilkkumaa
Jannika B - takaisin kansan tietoisuuteen


Päätoimittaja:
Lassi Jaakkola

Toimitus:
Puh. (06) 8272 000 (keskus)
Fax. (06) 8220 208
Sähköposti: toimitus@kpk.fi


Kosila Digimedia